topmenu

  • slider 20130523VHF0001

    I&R

  1. 1

Certificering

Onze verzamelplaats is in 2001 door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gecertificeerd en daarmee een erkende wettelijk verzamelcentrum (EVP) met een erkende reinigings- en ontsmettingsplaats. Elk half jaar wordt er een audit door het NVWA afgenomen en wordt de verzamelplaats, de wasplaats en het I&R systeem gecontroleerd.

Nederland kent in vergelijking met de rest van Europa een strenge verzamelregelgeving met als doel de verspreiding van eventuele besmettelijke dierziekten te voorkomen. Zo mogen er tegelijkertijd geen verschillende diersoorten op het verzamelcentrum aanwezig zijn en dient de aan- en afvoer van dieren geregistreerd te worden in een nationale database. Het verzamelen vindt in een vooraf bij de overheid aangevraagde blokperiode (scheiding van tijd) plaats.

Verzamelplaats Salland is tevens erkend lid Vee & Logistiek. Dit is een branche organisatie voor ondernemers in de veehandel, veetransport, ondernemers met verzamelcentra en importeurs en exporteurs in leven vee.

Daarnaast is Verzamelplaats Salland lid van de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector en lid van de sectorcommissie Kalverhandel van Vee & Logistiek Nederland.