topmenu

  • slider 20130523VHF9908

    Kalveren

  1. 1

Kalveren

Verzamelplaats Salland ontvangt op maandag, woensdag en donderdag kalveren. Vanuit onze exportverzamelplaats vervoeren wij kalveren naar een tweetal afnemers, die ze daarna naar hun eigen vleeskalverhouderijen vervoeren. We werken nauw samen met vaste en ervaren handelaren. Zij controleren bij de boer onder andere de conditie van het kalf. Bij aankomst op de verzamelplaats worden de kalveren gescand en gecontroleerd op een volledige correcte registratie in het landelijke I&R-systeem. Daarbij wordt o.a. gelet op de leeftijd van het dier en de registratie van alle vervoersbewegingen. Na het scannen wordt het kalf getaxeerd. Hierbij spelen ras, geslacht en met name het gewicht een zeer belangrijke rol om voor de kalverhouderij uniforme koppels te hebben.

Om één en ander efficiënt en soepel te laten verlopen verzorgen wij de registratie van kalveren met behulp van een scan- administratiesysteem.

De opvangruimtes worden dagelijks gereinigd en ontsmet volgens de eisen NVWA en na het lossen wordt het transportmiddel uitgemest, gereinigd en ontsmet zodat het weer schoon de weg op kan.

Bent u als handelaar of veehouder op zoek naar een vertrouwde verzamelplaats? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij brengen u graag in contact met een handelaar bij u in de buurt.